X
تبلیغات
دنیای اسراء
دنیای اسراء
وبلاگ شخصی
 قیقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آید که البته در بسیاری دیگراز مناطق ایران نیز پخت می شوند.قیقاناق به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه و همچنین افطار نیز صرف می شوند. وجود شیرینی و آرد در قیقاناق و قویماق(کاچی) بر تبرک و خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افزوده و موجب قرارگیری آن در جایگاه ممتازی از سنتها و رسوم آنان گشته است. در این منطقه در اکثر مهمونی ها قیقاناخ سرو میشه.قیقاناخ آذری ها همون خاگینه است ولی همیشه شیرین تهیه میشود.برای شیره آن از شیره انگور یا شربت شکر استفاده میشه.خاگینه های اینجا تنوع زیادی دارن وتنوع اونها بخاطر مایع خاگینه و شکل پخت آن است.من سعی میکنم چند تا از اونا رو براتون بذارم.البته فعلا عکس یکش رو تو آرشیو عکسام دارم،دستور همون رو براتون میذارم این خاگینه بسیار سبک و اسفنجی میشه و خوشمزه.  




مواد لازم:

آرد گندم و آرد سفید هر کدام نصف پیمانه

ماست کمی بیشتر از نصف پیمانه(ماست باید کمی سفت باشد)

تخم مرغ دو عدد

جوش شیرین نصف قاشق چای خوری سرصاف

بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری سر صاف

 گردوی خرد شده یا خلال بادام

برای شربت:

شکر یک پیمانه

آب یک و نیم پیمانه

گلاب نصف پیمانه

زعفران حل شده دو قاشق غذاخوری



طرز تهیه:
تخم مرغها را در حدی میزنیم تا کرم رنگ شود،در ظرف جداگانه ماست و جوش شیرین را مخلوط میکنیم.وبه تخم مرغ اضافه میکنیم.آردها را با بکینگ پودر مخلوط میکنیم و دوبار الک میکنیم.وبه مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم،و مخلوط میکنیم .ماهیتابه را روغن میریزیم و مخلوط را داخل ماهیتابه میریزم کمی که خودش راگرفت گردو یا بادام را رویش میپاشیم.و در تابه رو میگذاریم.تا روی خاگینه ببندد.بعد خاگینه را برمیگردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود.خاگینه را به برشهای مربعی میبریم.میگذاریم تا خنک شود.شکر و آب وگلاب و زعفران را مخلوط کرده و میجوشانیم وقتی کمی غلیظ شد خاگینه ها را داخل شیره می اندازیم تا داخل شربت چند جوش بزند.وقتی کمی خنک شد داخل ظرف مورد نظر میچینیم ونوش جان می کنیم.
و اما نکات:
اگر هر دو نوع آرد را نداشتید میتوانید از یک نوع استفاده کنید.ولی اگه تنها از آرد گندم استفاده کنید رنگ خاگینه کمی تیره تر میشود.
باید قطر مواد وقتی داخل تابه میریزید یک سانت باید پس از تابه کوچک استفاده کنید.
در تهیه خاگینه حتما باید یا شربت یا خود خاگینه خنک باشد.اگر هر دو گرم باشد خاگینه حالت خمیر پیدا میکند .

خاگینه ای که میبینید من با نصف مواد درست کردم.و روش هم گردو یا بادام نپاشیدم و تزیینش کردم.امتحان کنید اگه مشکلی داشتین در خدمتتون هستم.



برچسب‌ها: خاگینه, تزیین
نوشته شده در تاريخ یکشنبه چهارم اردیبهشت 1390 توسط اسراء |

آپلود عکس

خرید اینترنتی

فال حافظ

قالب وبلاگ

.: Weblog Themes By Blog Skin :.

آپلود عکس

خرید اینترنتی

فال حافظ

قالب وبلاگ